Gyökérkezelés


Kinek ajánljuk?

Számtalan egészségügyi probléma utalhat fogászati góc meglétére. Jelentős hajhullás, egyes bőrbetegségek vagy például ízületi problémák mögött egyetlen rossz fog is okozhatja e kellemetlen tüneteket. A probléma hátterében minden bizonnyal mélyen szuvasodott vagy elhalt fog megléte áll, netán egy nem jól funkcionáló régi gyökértömés miatt gyulladásos folyamat kezdődött szervezetünkben. A probléma gyökérkezeléssel orvosolható.

Miért az Evidentis?

Magyarországon elsőként rendelőnkben a gyökérkezelést - amennyiben nem túl mély a szuvasodás - lézer használatával végezzük.  Nagy előnye, hogy a fog vérellátását semmilyen károsodás sem éri. Legtöbb esetben egy kezelés elegendő.

A lézeres gyökérkezelés várandós kismamák számára is kockázatmentes mind az édesanya és a gyermek szempontjából.

A kezelés menete

E kíméletes, steril eljárással a lézersugár egészen a gyökércsatorna belsejébe juttatható. A lézer lezárja a dentintubulusokat a gyökércsatornában, elpusztítva ezáltal a baktériumokat. A lézer alkalmazásának legnagyobb előnye, hogy fájdalommentes, csökkenti a gyulladást, ezáltal gyorsabb a gyógyulás folyamata. Nincsenek kellemetlen szövődmények, mint utófájdalmak, duzzanatok. A később kialakuló gyökércsúcs ciszták képződése minimálisara csökken. Akár gennyes fog eseténben is egyszeri kezelésen elengednő lehet megjelenni.


Segíthetünk?


Fogbeültetés, implantáció

Szépészeti fogászat

Hagyományos kezelések

Fogászati ellenőrzés