Fogfehérítés


Amit a fogfehérítésről általában tudni érdemes

Lézeres fogfehérítés-prémium kategória

Jelenleg a fogászatban a fogzománchoz a legkíméletesebb, viszont a végeredményben az egyik leghatékonyabb fehérítési eljárás a lézerrel történő fogfehérítés. A sebészeti diódalézerrel történő fogfehérítéssel pár perc alatt lehet a foga(ka)t több árnyalattal fehéríteni, világosabbá tenni anélkül, hogy akár a fogzománc, akár az ideg károsodna! A fogon lévő foltokat hagyományos módon csak úgy lehet megszüntetni, ha a fogorvos fogszínű tömőanyaggal tömi be ezeket. A diódalézer az egyetlen, amely a foltokat pár perc alatt kifehéríti fúrás és tömés nélkül, véglegesen. Nagy előnye, hogy kezelés közben a fogzománc - a többi eljárással ellentétben-  nem sérül, ami a fogak egészségi állapotának megőrzése mellett, egyáltalán nem okoz átmeneti érzékenységet, viszont a fehérítési hatékonysága a legmagasabb kategóriába sorolható.

Otthoni rendszer alkalmazására is van lehetőség, ez a folyamat egy hónapig is eltarthat, de alig igényel időráfordítást, és nem jár hátrányos külsőségekkel. Az erre szakképesített száj-higiénikus letisztítja a fogakat, az ínyt, majd leszedi a fogkövet. Ezután elmagyarázza és megtanítja a pasztaszerű speciális anyaggal történő fogsínes módszert. Ezután a páciens otthon egy hónapig napi egy órán át viseli a sínt. Hátránya, hogy később az eredmény felfrissítésére három-négyhavonta egy alkalommal ismételni kell a beavatkozást, illetve a zománcot nagymértékben károsíthatja, ami fájdalmat, érzékenységet okozhat.Az úgynevezett "szék melletti" módszerrel viszont sokkal gyorsabban és hatékonyabban elérhető az eredmény. Ez esetben a lézer alkalmazásávalpár perc alatt több árnyalattal fehérebb fogakat varázsolnak Önnek fogorvosaink!

Fogfehérítés lámpával

Az Evidentis-nél alkalmazott fogfehérítési technika háromszor nyolc perces kezelési idő alatt érzékenység mentesen, vagy a kezelést követő pár napra korlátozódó átmeneti érzékenység mellett ragyogó mosolyt varázsol.

Az eljárás során speciális érzékenységcsökkentő adalékot tartalmazó fogfehérítő gélt használunk. Az anyagot 450-520 nanométer hullámhosszúságú fényt kibocsátó speciális fogfehérítő lámpával világítjuk meg, amelynek hatására a fogfehérítési folyamat elindul.

A fogfehérítés eredményeként a fogazat átlagban nyolc fogszín árnyalattal lesz világosabb színű.

Mennyire tartós a fogfehérítés?

Ha a fogakon a fogfehérítéses kezelést követően a későbbiekben elszínezõdést tapasztalunk, általában elégséges  részkezelés alkalmazása. Ekkor a fogfehérítõ anyag csak egyszer kerül fel a fogakra és egyszer történik meg a lézeres megvilágítás.

A fehérség tartóssága az életmóddal alapvetően összefügg.. Ha a páciens dohányzik, biztos, hogy egy-két évente, szintentartó kezelést kell alkalmazni.


Segíthetünk?


Fogbeültetés, implantáció

Szépészeti fogászat

Hagyományos kezelések

Fogászati ellenőrzés

Az Evidentis Fogászati Klinika ROSE IMPLANT CENTER néven működik tovább. Telefonos elérhetőségünk: +36 30 9 511 511 The Evidentis Dental Clinic continues to operate under the name ROSE IMPLANT CENTER. Phone: +36 1 999 6199
Az Evidentis Fogászati Klinika ROSE IMPLANT CENTER néven működik tovább. Tel: +36 30 9 511 511 The Evidentis Dental Clinic continues to operate under the name ROSE IMPLANT CENTER. Phone: +36 1 999 6199